Häävalokuvaaja Petteri Mäntysaari | Turku

PETTERI

Hääkuvaus Turku - häävalokuvaaja Petteri MäntysaariAi kuka minä olen?
Mä oon Petteri Mäntysaari, turkulainen 37-vuotias valokuvaaja, graafinen suunnittelija, ihanan vaimon aviomies, omakotitaloasuja ja kolmen parsonrusselinterrierin “iskä”. Päivätyössä mainostoimistossa, pian parikymmentä vuotta mittarissa sitä maailmaa. Maailma, josta on todella paljon apua valokuvauksessa ja toisinpäin. Pidän itseäni varsin sosiaalisena ja tulenkin mielestäni toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Rakastan mustavalkoisia kuvia ja sitä, että saan kertoa kuvien muodossa tarinoita. Ammennan luonnosta inspiraatiota sekä myös hyvää fiilistä. Meri on aina jollain tavalla ollut lähellä mua, löytyypä koulutustakin alalta vahtiperämiehen verran 🙂

2008 alkanut valokuvausharrastus, joka muuttui toiseksi työksi jo 2009, tuntuu antavan aina vaan jotain uutta. Viihdyn myös erilaisissa valokuvaukseen liittyvissä workshopeissa, joista olen saanut eniten oppia kuvankäsittelyyn ja työnkulkuun. Kuvaus- ja käsittelytyyliäni kuvailisin aikaa kestäväksi.

Millä sitten kuvaan?
Vihkiminen ja hääjuhla ovat tapahtumia, joita ei valokuvaajan mahdollisen kalustorikon vuoksi voida siirtää. Tämän vuoksi kuvaan juhlat aina kahdella kameralla. Molemmat kamerat tallentavat kuvat aina kahdelle muistikortille, joten tärkeän päivän kuvat ovat varmistettuja jo kuvausvaiheessa. Kuvaan Sonyn uusilla peilittömillä kameroilla, jotka selviytyvät hämärien juhlapaikkojen haasteista erinomaisesti.