Häävalokuvaaja Petteri Mäntysaari | Turku

PETTERI

Hääkuvaus Turku - häävalokuvaaja Petteri MäntysaariHääkuvaus oli vuosia pelottava ja vahvasti oman mukavuusalueen ulkopuolella olevaa kuvausta. Muutaman vuoden aikana hyvin monet tutut ehtivät kysellä minua kuvaamaan häitään, mutta järjestelmällisesti kieltäydyin ja välitin kuvauksia kollegoille, kunnes eteen tuli vähän sitkeämpi morsian. Lukuisten kieltäytymisten jälkeen oltiin tilanteessa, jossa ehdottamani kollegatkin olivat jo varattuja ja vanha tuttu vähän ikävässä tilanteessa ilman valokuvaajaa. Suostuin kuvaamaan heidän tärkeän päivänsä ja painettiinkin ihan kunnon dokumentaarinen setti kirkosta iltaan saakka! Aiemmin kauhistelemani asia olikin yhtäkkiä parasta mitä voi kameran kanssa tehdä. Tämä tapahtui elokuussa 2014. Kesän 2015 teinkin toukokuusta lokakuuhun dokumentaarisia hääkuvauksia oppien joka kerta uutta. Myös rakkaus lajiin kasvoi jokaisen mahtavan päivän jälkeen.

Vuosi 2016 toi mukanaan monia uudistuksia. Suurimpana tämä hääkuvaukselle suunniteltu sivusto, uusi logo sekä omalla nimellä toimiminen aiemman Kappas valokuvaamon sijaan. Kappas valokuvaamo jatkaa toki entiseen tapaan rinnalla kuvaten lapsi- tuote-, henkilöstö- ja mainoskuvia.

Ai kuka minä olen?
Mä oon Petteri Mäntysaari, turkulainen 37-vuotias valokuvaaja, graafinen suunnittelija, ihanan vaimon aviomies, omakotitaloasuja ja kahden parsonrusselinterrierin ”iskä”. Päivätyössä mainostoimistossa, pian parikymmentä vuotta mittarissa sitä maailmaa. Maailma, josta on todella paljon apua valokuvauksessa ja toisinpäin. Pidän itseäni varsin sosiaalisena ja tulenkin mielestäni toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Rakastan mustavalkoisia kuvia ja sitä, että saan kertoa kuvien muodossa tarinoita. Ammennan luonnosta inspiraatiota sekä myös hyvää fiilistä. Meri on aina jollain tavalla ollut lähellä mua, löytyypä koulutustakin alalta vahtiperämiehen verran 🙂

2008 alkanut valokuvausharrastus, joka muuttui toiseksi työksi jo 2009, tuntuu antavan aina vaan jotain uutta. Viihdyn myös erilaisissa valokuvaukseen liittyvissä workshopeissa, joista olen saanut eniten oppia kuvankäsittelyyn ja työnkulkuun. Kuvaus- ja käsittelytyyliäni kuvailisin aikaa kestäväksi.

Millä sitten kuvaan?
Vihkiminen ja hääjuhla ovat tapahtumia, joita ei valokuvaajan mahdollisen kalustorikon vuoksi voida siirtää. Tämän vuoksi kuvaan juhlat aina kahdella kameralla. Molemmat kamerat tallentavat kuvat aina kahdelle muistikortille, joten tärkeän päivän kuvat ovat varmistettuja jo kuvausvaiheessa. Kuvauskalustooni kuuluu 2 x Nikon D750,Nikkor 58mm 1.4, Nikkor 20mm 1.8, Nikkor 16-35mm 2.8, Sigma 35mm 1.4 ART , Nikkor 85mm 1.8, Nikkor 135mm 2.0 DC ja Nikkor 24-70mm 2.8.